Over 30 års erfaring    Hurtig og effektiv bekæmpelse   

Støtter Danske Hospitalsklovne    Støtter Bøgstedløbet

Kontakt os

​Telefon: 98 96 53 55

e-mail: nss@nss-miljoe.dk

Stankelben og stankelbenlarver

​​Stankelben og stankelbenlarver kan være et stort problem i græsplæner i den sandede jord i Nordjylland, Derfor er bekæmpelse af stankelben og deres larver en rigtig god ide., hvis du ønsker en flot, grøn græsplæne.

Stankelbenlarver i græsplænen

​Udviklingen er 1-årig – det vil sige at et stabnkelben kun laver 1 ny generation årligt. Hunnen lægger 300-400 æg i august-september måned, idet læggebrod­den stikkes ned mellem græsstråene. Æggene klækkes i løbet af 2-3 uger. 

Et fugtigt miljø fremmer såvel æggenes klækning som udviklingen af de små larver. 

I løbet af efteråret vokser stankelbenlarverne til en størrelse på 15-20 mm og overvintrer som sådan. Til foråret øges larvernes størrelse efterhånden til en længde på 35-40 mm. 

I juni-juli måned finder forpupningen sted - det sker i jorden. Hovedparten af pupperne klækkes i august måned, og det udvoksede stankelben kommer frem - parat til at sætte næste generation i verden.​​

​De gråbrune larver kan allerede i efteråret udrette en del skade på græsset. Efter vinteren kan larveantallet være reduceret drastisk, alt afhængigt af vejret. 

Om foråret begynder larverne at æde af græsset igen, hvor de i udvokset tilstand er 3-4 cm lange. Det er i foråret og forsommeren, at de største skader kan opstå. Indirekte skader som følge af fugle, der hakker og roder efter stankelbenslarverne, forekommer også. 

I juli-august forpupper larverne sig og efter 2-3 uger kommer de voksne stankelben op af jorden for at sværme og lægge æg.

Få hjælp til bekæmpelse af stankelben

Du kan ringe til os på telefon 98 96 53 55 eller skrive til vores mailadresse nss@nss-miljoe.dk. Du kan også udfylde vores kontaktformular - så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Stankelbenlarver​

​Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

NSS-Miljø yder miljøvenlig insektbekæmpelse​.

Indhent et tilbud her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​NSS-Miljø

CVR: 13065438​​

​Kontakt os​

​Telefon: 98 96 53 55

E-mail: nss@nss-miljoe.dk​​