Over 30 års erfaring    Hurtig og effektiv bekæmpelse   

Støtter Danske Hospitalsklovne    Støtter Bøgstedløbet

Kontakt os

​Telefon: 98 96 53 55

e-mail: nss@nss-miljoe.dk

Stankelben og stankelbenlarver

​​Stankelben og stankelbenlarver kan være et stort problem i græsplæner i den sandede jord i Nordjylland,

Stankelbenlarver i græsplænen

​Udviklingen er 1-årig – det vil sige at et stankelben kun laver 1 ny generation årligt. Hunnen lægger 300-400 æg i august-september måned, idet læggebrod­den stikkes ned mellem græsstråene. Æggene klækkes i løbet af 2-3 uger. 

Et fugtigt miljø fremmer såvel æggenes klækning som udviklingen af de små larver. 

I løbet af efteråret vokser stankelbenlarverne til en størrelse på 15-20 mm og overvintrer som sådan. Til foråret øges larvernes størrelse efterhånden til en længde på 35-40 mm. 

I juni-juli måned finder forpupningen sted - det sker i jorden. Hovedparten af pupperne klækkes i august måned, og det udvoksede stankelben kommer frem - parat til at sætte næste generation i verden.​​

​De gråbrune larver kan allerede i efteråret udrette en del skade på græsset. Efter vinteren kan larveantallet være reduceret drastisk, alt afhængigt af vejret. 

Om foråret begynder larverne at æde af græsset igen, hvor de i udvokset tilstand er 3-4 cm lange. Det er i foråret og forsommeren, at de største skader kan opstå. Indirekte skader som følge af fugle, der hakker og roder efter stankelbenslarverne, forekommer også. 

I juli-august forpupper larverne sig og efter 2-3 uger kommer de voksne stankelben op af jorden for at sværme og lægge æg.

​Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

NSS-Miljø yder miljøvenlig insektbekæmpelse​.

Indhent et tilbud her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​NSS-Miljø

CVR: 13065438​​

​Kontakt os​

​Telefon: 98 96 53 55

E-mail: nss@nss-miljoe.dk​​