De mest almindelige lopper er katteloppen. En loppe, som findes på både katte og hunde. Derudover findes der tre mere sjældne arter af lopper. Den første er hundeloppen, som primært knytter sig til hunde. Den anden er fugleloppen, der suger blod fra fugle, men den kan ligesom katteloppen angribe mennesker i mangel af bedre. Og endelig kan vi i meget sjældne tilfælde støde på menneskeloppen, som i dag er uhyre sjælden , da den har svært ved at trives i vores tørre indendørs klima.
Om loppen
Loppen er et blodsugende insekt og bliver 1,5-3 mm lang. Den har tre par ben, hvoraf det bagerste par er det kraftigste, da disse ben er springbenene. En loppe kan springe op til 30 cm. Loppen er mørkebrun eller brunsort. En hunloppe kan lægge op til 25 æg om dagen.
Almindeligvis foregår loppens liv og herunder dens forplantning og æglægning i pelsen på værtsdyret. Således vil du på din hund kunne finde voksne lopper, hvide æg og loppeekskrementer. Larverne og kokonerne, som de forpupper sig i, vil oftest befinde sig i revner, sprækker, tæppeluv m.m. Når så de nye lopper er udklækket af kokonerne, vender de tilbage til hunden for at fortsætte deres livscyklus med forplantning og æglægning. Er hunden i mellemtiden flyttet, så kan lopper gå på jagt efter føde ved at bide mennesker, og de kan leve i månedsvis af menneskeblod, men ikke formere sig til flere lopper.