Over 30 års erfaring    Hurtig og effektiv bekæmpelse   

Støtter Danske Hospitalsklovne    Støtter Bøgstedløbet

Kontakt os

​Telefon: 98 96 53 55

e-mail: nss@nss-miljoe.dk

Lopper i din bolig eller i et feriehus

​De mest almindelige lopper er katteloppen. En loppe, som findes på både katte og hunde. Derudover findes der tre mere sjældne arter af lopper. Den første er hundeloppen, som primært knytter sig til hunde. Den anden er fugleloppen, der suger blod fra fugle, men den kan ligesom katteloppen angribe mennesker i mangel af bedre. Og endelig kan vi i meget sjældne tilfælde støde på menneskeloppen, som i dag er uhyre sjælden , da den har svært ved at trives i vores tørre indendørs klima.

Om loppen

​Loppen er et blodsugende insekt og bliver 1,5-3 mm lang. Den har tre par ben, hvoraf det bagerste par er det kraftigste, da disse ben er springbenene. En loppe kan springe op til 30 cm. Loppen er mørkebrun eller brunsort. En hunloppe kan lægge op til 25 æg om dagen.

Almindeligvis foregår loppens liv og herunder dens forplantning og æglægning i pelsen på værtsdyret. Således vil du på din hund kunne finde voksne lopper, hvide æg og loppeekskrementer. Larverne og kokonerne, som de forpupper sig i, vil oftest befinde sig i revner, sprækker, tæppeluv m.m. Når så de nye lopper er udklækket af kokonerne, vender de tilbage til hunden for at fortsætte deres livscyklus med forplantning og æglægning. Er hunden i mellemtiden flyttet, så kan lopper gå på jagt efter føde ved at bide mennesker, og de kan leve i månedsvis af menneskeblod, men ikke formere sig til flere lopper.

Lopper i feriehus

​Skulle eksempelvis et feriehus have haft besøg af en hund med lopper og nogle af disse efterlades tilbage, når hunden rejser hjem igen, så går udviklingen af lopper i stå, men disse kan vækkes til aktivitet igen, når der igen kommer mennesker og dermed bevægelse i huset. Således kan feriehuset stå tomt hele vinteren med ”sovende lopper”, som vækkes i det øjeblik, der kommer bevægelse i huset om foråret, når de første mennesker igen flytter ind.

Vil du vide mere om lopper i hjemmet, så kontakt os gerne på telefon 98 96 53 55 eller skriv til os på nss@nss-miljoe.dk​.​

​Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

NSS-Miljø yder miljøvenlig insektbekæmpelse​.

Indhent et tilbud her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​NSS-Miljø

CVR: 13065438​​

​Kontakt os​

​Telefon: 98 96 53 55

E-mail: nss@nss-miljoe.dk​​