Over 30 års erfaring    Hurtig og effektiv bekæmpelse   

Støtter Danske Hospitalsklovne    Støtter Bøgstedløbet

Kontakt os

​Telefon: 98 96 53 55

e-mail: nss@nss-miljoe.dk

Gåsebillelarver bekæmpes

​​Gåsebillelarver er et stort problem i græsplæner på sandet jord, hvilket der er rigeligt af i Nordjylland, hvor plagen visse steder er meget stor. Derfor er bekæmpelse af gåsebillelarver en rigtig god ide. 

Gåsebillelarvernes gnaven på græsrødderne kan medføre, at store partier af plænen ødelægges. Samtidig kommer fuglene og river græstoppene op for at lede efter larverne. Det gør problemet endnu mere synligt og gør samtidig også bekæmpelse af gåsebillelarverne mere nødvendig.

Bekæmpelse af gåsebillelarver skal foretages i perioden ultimo maj - primo juli.

Gåsebillelarver i græsplænen

De voksne biller er planteædere, som lever af mange løvtræers blade. Larverne lever i jorden og æder næsten udelukkende af græsrødder. Billerne ædes i løbet af sensommeren af fugle, spidsmus, pindsvin og ræve.

Gåsebillelarven

​​​ Foto: Bjørli Martha Lehrmann

Larverne ødelægger græsrødderne

​Gåsebillelarverne i første stadie lever af dødt, organisk materiale i jorden, mens de i andet stadie lever af fine græsrødder, og i det tredje gnaver larverne græsrødderne helt over. Og så kommer fuglene for at rode i jorden. 


​Larverne findes i de øverste jordlag indtil oktober, hvor de graver sig ned for at overvintre. Forpupningen sker i april det følgende år og gåsebillerne klækkes i maj.

Og så starter det hele forfra - bare med et større antal end det foregående år, og dermed større skade på græsplænen!​

​De voksne biller er ca. 1 cm lange og glinsende med brune dækvinger. På træer og buske ses billernes gnav som ukarakteristiske og uregelmæssige huller i bladene.

Gåsebillelarverne er også ca. 1 cm lange, bleghvide og krumme med brunt hoved. Larvernes gnav i græsrødderne ses som gulfarvning, visning og fuldstændig ødelæggelse af store partier i græsplænen. Skaden er altid værst i plæner på sandjord.

Få hjælp til bekæmpelse af gåsebillelarver

Du er velkommen til at kontakte NSS-Miljø fra Hjørring. Vi kører ud i hele Nordjylland. Ring til os på telefon 98 96 53 55 eller skriv til os på e-mail nss@nss-miljoe.dk​.

​Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

NSS-Miljø yder miljøvenlig insektbekæmpelse​.

Indhent et tilbud her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​NSS-Miljø

CVR: 13065438​​

​Kontakt os​

​Telefon: 98 96 53 55

E-mail: nss@nss-miljoe.dk​​