Over 30 års erfaring    Hurtig og effektiv bekæmpelse   

Støtter Danske Hospitalsklovne    Støtter Bøgstedløbet

Kontakt os

​Telefon: 98 96 53 55

e-mail: nss@nss-miljoe.dk

Borebille

​Borebille – eller rettere almindelig borebille, som også kaldes for træorm. Den voksne bille er 3-5 mm lang, den er brun og har punktstriber på vingerne.

Borebillelarvens ødelæggende liv er det, som vi kender bedst

En borebille kan lægger 20-60 æg i beskyttede revner og sprækker, og steder med høj luftfugtighed foretrækkes. Efter 3-4 uger klækkes æggene og larverne begynder at gnave sig igennem træet. Jo større larverne bliver, jo mere udvides gangene, som de gnaver. Når larverne på deres vej indeni træet passerer et gammelt flyvehul fra en voksen borebille, så drysser boremelet ud af træet og vi opdager (måske) besøget af de ubudne gæster i vores træværk.

En borebillelarve er en krumbøjet hvid larve, som udelukkende lever inde i træet. Larvens udvikling til borebille tager normalt 2 til 3 år, men kan vare helt op til 8 år afhængig af temperatur, fugtighed og træets egenskaber. Borebillelarver kan leve i næsten al slags træ, både løvtræ og nåletræ. De trives bedst i bløde træsorter ligeså i f.eks. krydsfiner og masonitplader. Dog er træets indhold af vand afgørende for larvernes udvikling – falder vandindholdet til under 11 % går deres udvikling helt i stå.

Angreb af borebillelarver ses oftest i kælderrum, udhuse, stalde, på lofter og i kirker.​​

​Hurtig og effektiv myrebekæmpelse

NSS-Miljø yder miljøvenlig insektbekæmpelse​.

Indhent et tilbud her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​NSS-Miljø

CVR: 13065438​​

​Kontakt os​

​Telefon: 98 96 53 55

E-mail: nss@nss-miljoe.dk​​